23 mei 2011- Mevr. Coppens - waarnemingen met halfedelstenen

Overzicht van de komende activiteiten

Moderators: Anne, renhoek

Post Reply
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

23 mei 2011- Mevr. Coppens - waarnemingen met halfedelstenen

Post by Anne »

Dit is een bijzondere avond die verzorgd wordt door mevrouw Coppens.
Halfedelstenen of edelstenen hebben verschillende eigenschappen die je kunnen helpen op lichamelijk gebied.
Alles heeft zijn eigen energie, zo ook de edelstenen.
Vanavond is het de bedoeling dat u een (half)edelsteen mee brengt.
Mevrouw Coppens heeft haar boodschap voor u naar aanleiding van
uw halfedelsteentje. Ook gebruikt ze de Edelstenen Tarot hierbij.
Heeft u geen (half)edelsteentje in uw juwelenkistje?
Als u geen edelsteentje heeft, het mag een kleintje zijn, of een hangertje van
welk steentje dan ook, kijkt u dan eens in de juweliers/stenenwinkel in de Passage
(t.o. Bruna) in Schiedam. U kunt er kleine steentjes kopen voor weinig geld of oorstekertjes met een steen. Alles kan, er zijn zoveel verschillende gekleurde steentjes, en niet duur.


Trek via onderstaande link een edelsteenkaartje:
http://www.rosettenet.nl/modules.php?na ... eenkaartje
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Re: 23 mei 2011- Mevr. Coppens - waarnemingen met halfedelst

Post by Anne »

Half edelstenen

Daarom werken edelstenen
Stenen werken op diverse manieren. Omdat alles wat je kunt bedenken uit energie bestaat, is wellicht de belangrijkste factor bij stenen de energetische werking. (Half)edelstenen zijn opgebouwd uit dezelfde mineralen als waaruit ons lichaam is opgebouwd. Van mineralen is bekend dat ze een bepaalde constante energiefrequentie uitzenden. Deze frequentie van de mineralen in een steen komt dus ook overeen met de frequentie van de mineralen in ons lichaam. De werking van stenen is gebaseerd op de natuurwet dat energie in evenwicht wil zijn. Brengen we een steen met een bepaalde frequentie in ons energieveld, dan zal hij zijn energie afgeven aan dat orgaan of stelsel dat op dezelfde frequentie hoort te trillen, maar door blokkades te weinig energie heeft en dus niet optimaal kan functioneren. Door de energie van de steen wordt de frequentie van het orgaan/stelsel verhoogd zodat het weer goed en dus gezond kan gaan functioneren. Andere stenen nemen juist energie op uit uw lichaam en zuiveren zo uw systeem. Zo ontstaat er een constante uitwisseling van energie.


Een steen kiezen
In het lichaam wordt energie die van buiten af aangevoerd wordt, verspreid via energiecentra (chakra's) in ons energielichaam. Chakra's (bekend uit de duizend jaar oude oosterse gezondheidsleer) zijn het beste voor te stellen als aparte, onderling met elkaar verbonden, energiecentra. Via deze centra stroomt kosmische energie ons lichaam binnen en voedt het met levenskracht. Dit proces gebeurt onbewust en is net zo noodzakelijk om in leven te blijven als ademhalen of eten. Ben je in harmonie dan zijn alle chakra's evenredig 'geopend'. Is een chakra door lichamelijke of psychische spanning geblokkeerd, dan is ook de energiestroom gestoord. Dit veroorzaakt dan lichamelijke of emotionele problemen. Kosmische energie bevat alle frequenties van de kleuren van de regenboog. Zo komt het dat elk chakra correspondeert met één van de zeven hoofdkleuren (frequenties) van deze oerenergie. Net zoals de mineralen en de kleuren van edelstenen hiermee corresponderen. Hiermee is de verbinding gelegd tussen stenen en kleuren enerzijds en chakra's en lichamelijke of emotionele klachten anderzijds. Energie kan worden waargenomen op diverse manieren. Door bijvoorbeeld warmte, door geluid, maar ook door kleuren. De kleur van een steen, veroorzaakt door de in de steen aanwezige mineralen, is dus een goede indicatie voor de werking van de steen. Wanneer u een steen voor zijn werking wilt gebruiken, is dus de steensoort en de kleur van belang. Een chakra wordt geactiveerd door het opleggen of het bij u dragen van een steen met de overeenkomstige kleurtrilling.


Kies de steen die u roept
Vaak is het zo dat, als u bewust op zoek gaat naar een steentje voor een bepaald doel, de juiste steen u als het ware 'roept'. Hij trekt u meer aan dan de anderen, alsof niet u de steen, maar de steen u uitzoekt. Vertrouwt u dan op uw intuïtie.Stenen en werking

RODE EN ZWARTE STENEN - Chakra 1 - STUIT- OF BASISCHAKRA
Het eerste chakra heeft te maken met levenswil, levenskracht, overlevingskracht, vruchtbaarheid. De stenen aarden, vitaliseren, activeren, stimuleren, geven levensvreugde en oervertrouwen. Lichaam: Darmstelsel, prostaat, geslachtsorganen, voortplantingsvermogen, bloedsomloop en bloeddruk, celopbouw, benen, bijnieren, wervelkolom, gebit. Bij blokkades o.a.: krachteloosheid, darmstoornissen, ontevredenheid, weinig realiteitszin, wantrouwen. Edelstenen: o.a. agaat, hematiet, rookkwarts, onyx, zwarte toermalijn, granaat, (sneeuwvlok-) obsidiaan, robijn en rode jaspis.


ORANJE STENEN - Chakra 2 - HEILIGBEENCHAKRA
Het tweede chakra heeft te maken met vitaliteit, levenslust, zelfwaardering, verfijning van gevoelens. De stenen stimuleren en activeren. Lichaam: Bekkengebied, voortplantingsorganen, nieren, blaas, alle vloeistoffen zoals: bloed, lymfe, spijsverteringssappen, geslachtsklieren, eierstokken, prostaat, testikels. Reinigings- en ontgiftigingsprocessen. Bij blokkades: slaapstoornissen, darmklachten, klachten in het onderlichaam, verbittering, niet veilig kunnen delen in intimiteit, relatieproblemen. Edelstenen: o.a. carneool, maansteen, goudtopaas, heliotroop, jade en barnsteen


GELE TOT GOUDGELE STENEN - Chakra 3 - NAVELCHAKRA
Het derde chakra ondersteunt kracht, dominantie, energie en je doel in je leven. De stenen brengen vrolijkheid, warmte en ontspanning. Lichaam: Onderste gedeelte van de rug, buikholte, milt, autonome zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel o.a.: maag, lever, galblaas, alvleesklier. Bij blokkades: leeggezogen worden door anderen, stress, zwaarmoedigheid, weinig zelfvertrouwen. Edelstenen: :o.a. citrien, tijgeroog, pyriet, labradoriet (handchakra's), goud topaas, gele jaspis, barnsteen.


GROENE EN ROZE STENEN - Chakra 4 - HARTCHAKRA
Het vierde chakra bevordert liefde, eigenliefde, rust, vertrouwen, mededogen. De stenen werken harmoniserend en geven ruimte en evenwicht. Helpen bij liefdesverdriet, vastzittende emoties en het nemen van beslissingen. Lichaam: Hart, bovenste gedeelte van de rug met borstkas en borstholte, onderste deel van de longen, bloed en bloedsomloop, huid, thymusklier, haar. Blokkades: hart- en longkwalen, gevoelloosheid, berusting, hartvochtigheid, prikkelbaarheid, onrust, wisselende stemmingen, verbittering, egoïsme. Ook huidaandoeningen en ademhalingsproblemen. Edelstenen: rhodochrociet, rhodoniet, rozekwarts, robijn, roze toermalijn, aventurijn, malachiet, amazoniet, chrysocolla, heliotroop, jade/nefriet, groene smaragd, chrysopraas, groene toermalijn, combinatie groen en roze: watermeloen toemalijn.


GROENBLAUWE STENEN leggen een verbinding tussen chakra 4 en 5.
Lichaam: Hyperventilatie, ademnood, astma en bronchitis. Emoties moeten in 4 verwerkt worden om in 5 te kunnen worden geuit. Gebeurt dit niet dan krijg je ademhalingsproblemen. Edelstenen: Afhankelijk van de kleur van elke individuele steen: chrysocolla, amazoniet, turquoois, aquamarijn e.d. Ook toermalijnkwarts, barnsteen, rutielkwarts.


LICHTBLAUWE TOT TURKOOIS STENEN - Chakra 5 - KEELCHAKRA
Het vijfde chakra is de verbinding tussen voelen en denken en heeft te maken met communicatie en onafhankelijkheid. Via dit chakra breng je je innerlijke waarheid naar buiten en gebruik je je creativiteit. Helpt bij communicatie, uiten, spreken. Lichaam: Keel, nek, spraak, stem, kaak, oren, luchtpijp, bronchiën, bovenste deel van de longen, slokdarm, armen, schildklier. Edelstenen: o.a. blauwe chalcedoon, aquamarijn, chrysocolla, turkoois, lichtblauwe saffier, amazoniet.


DONKER BLAUW EN VIOLETTE STENEN - Chakra 6 - VOORHOOFDCHAKRA
Het zesde chakra (derde oog) is het centrum van inspiratie, intuïtie en alert zijn op die kleine aanwijzingen rondom ons. De stenen geven innerlijke rust, leren je te vertrouwen op je gevoel en het innerlijk weten en brengen je gedachten tot rust. Verder zijn ze ontstekingremmend, kalmerend en ontkrampend. Lichaam: Gezicht, ogen, oren, neus, bijholten, kleine hersenen, centrale zenuwstelsel, hypofyse. Bij blokkades: nadruk op het hoofd met een al te rationele manier van denken. Drijven op innerlijke kracht van anderen. Zoeken naar innerlijke richting. Zweverig, verwardheid, duizeligheid, angst, oogklachten, hoofdpijn, oorsuizen, slaap-stoornissen. Edelstenen: o.a. lapis lazuli, sodaliet, fluoriet, bergkristal, valkenoog, donker blauwe saffier, blauwe topaas.


VIOLETTE, WITTE EN HELDERE STENEN - Chakra 7 - KRUINCHAKRA
Het zevende chakra hangt samen met spiritualiteit en het één zijn met al wat is, een verbondenheid met het totale leven. Lichaam: Grote hersenen, pijnappelklier. Bij blokkades: hoofdpijn en migraine, geheugen- en concentratieproblemen. De stenen bevorderen de spirituele ontwikkeling en werken kalmerend en transformerend. Edelstenen: o.a. amethist, fluoriet, bergkristal.

Bron: http://members.chello.nl/i.klok1/judith/index20.html
Post Reply