Gebed om zelfliefde

Artikelen, citaten en andere teksten ter informatie en inspiratie

Moderators: Anne, renhoek

Post Reply
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Gebed om zelfliefde

Post by Anne » Sat, 08 11 2014, 12:26

Gebed om zelfliefde

Vandaag, Schepper van het Universum, vragen wij u ons te helpen onszelf te accepteren gewoon zoals we zijn, zonder oordeel. Help ons onze geest te aanvaarden zoals die is, met al onze emoties, al onze dromen en al onze hoop.
Help ons onze persoonlijkheid, onze unieke manier van zijn te aanvaarden. Help ons ons lichaam te aanvaarden zoals het is, met al zijn schoonheid en volmaaktheid. Moge de liefde voor onszelf zo sterk worden, dat we ons onszelf nooit meer zullen afwijzen, waardoor we ons geluk, onze vrijheid en onze liefde niet meer zullen saboteren.

Laat van nu af aan iedere daad, iedere reactie, iedere gedachte, iedere emotie gebaseerd zijn op liefde. Help ons Schepper, onze zelfliefde te realiseren totdat de hele droom van ons leven is getransformeerd van angst en drama in geluk en blijdschap. Moge de kracht van onze zelfliefde sterk genoeg zijn om alle leugens waarmee we zijn geprogrammeerd te doorbreken - alle leugens die ons vertellen dat we niet goed genoeg zijn, niet sterk genoeg, niet intelligent genoeg, niet zullen slagen. Moge de kracht van onze zelfliefde zo sterk zijn, dat we ons leven niet meer hoeven te laten leiden door de meningen van anderen. Mogen we volledig onszelf geloven om de keuzes te maken die we moeten maken. Met zelfliefde zullen we niet langer bang zijn de verantwoordelijkheden die op ons pad komen onder ogen te zien en de problemen die daar mee gepaard gaan het hoofd te bieden. Moge alles wat we willen realiseren worden verwezenlijkt met de kracht van onze liefde voor onszelf.

Mogen we vanaf vandaag onszelf zo echt liefhebben, dat we nooit meer omstandigheden zullen creëren die zich tegen onszelf keren. Mogen we ons leven zo leven, dat we onszelf zijn en niet doen alsof we iemand anders zijn alleen maar om te worden geaccepteerd door andere mensen. We hebben dan niet langer andere mensen nodig om ons te bevestigen, omdat we dan zelf weten dat we goed zijn zoals we zijn. Mogen we dankzij de kracht van zelfliefde met genoegen in de spiegel kijken. Mogen we een brede glimlach op ons gezicht hebben die onze innerlijke en uiterlijke schoonheid accentueert. Help ons zoveel liefde voor ons zelf voelen, dat we altijd plezier scheppen in ons eigen gezelschap.

Help ons onszelf lief te hebben zonder oordeel, want als we oordelen en ons schuldig voelen of anderen de schuld geven, hebben we behoefte aan straffen en verliezen we het perspectief van uw liefde. Sterk onze wil om onszelf hier en nu te vergeven. Reinig onze geest van emotioneel gif en zelfoordelen, opdat we in totale vrede en liefde kunnen leven.

Laat onze zelfliefde de kracht zijn die onze levensdroom verandert. Help ons om met die nieuwe kracht in ons hart, de kracht van zelfliefde, iedere relatie die we hebben te transformeren, te beginnen met de relatie die we met onszelf hebben. Help ons vrij te zijn van welke conflicten dan ook met anderen. Moge het ons gelukkig maken, onze tijd samen met onze dierbaren door te brengen en mogen we hen vergeven voor de dingen die ze jegens ons hebben gedaan en die we als onrecht hebben ervaren. Help ons zo veel van onszelf te houden, dat we iedereen die ons ooit in ons leven heeft gekwetst kunnen vergeven.

Geef ons de moed om onze familie en vrienden onvoorwaardelijk lief te hebben en onze relaties op de meest positieve en liefdevolle wijze te veranderen. Help ons nieuwe communicatiekanalen te creëren die iedere machtsstrijd uitsluiten, nieuwe vormen van communiceren waarbij er geen winnaar of verliezer is. Help ons samen te werken als een team dat gericht is op liefde, op blijdschap en harmonie.

Mogen onze relaties met onze familie en vrienden gebaseerd zijn op respect en blijdschap, zodat we niet langer de behoefte hebben anderen te vertellen hoe ze moeten denken of zijn. Moge onze liefdesrelatie de mooist denkbare relatie zijn, waarin we iedere keer als we onszelf met onze partner delen vreugde ervaren. Help ons anderen te aanvaarden zoals ze zijn, zonder oordeel. Want als we anderen afwijzen, wijzen we onszelf af. En als we onszelf afwijzen, wijzen we u af.

Vandaag is een nieuw begin. Help ons vanaf vandaag ons leven opnieuw te beginnen met de kracht van zelfliefde. Help ons van het leven en van onze relaties te genieten, het leven te onderzoeken, risico's te nemen en niet langer bang te zijn voor liefde. Help ons ons hart te openen voor de liefde die ons geboorterecht is. Help ons Meesters van Dankbaarheid, Edelmoedigheid en Liefde te worden, opdat we van nu tot in alle eeuwigheid ons kunnen verheugen in al het door u geschapene.

Amen.

Uit: Meesterschap in Liefde van Don Miquel Ruiz

Post Reply