Chakra's

Pendelen, helderzien, seances, I-Tjing, Reiki, numerologie, tarot, e.d.

Moderators: Anne, renhoek

Post Reply
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Chakra's

Post by Anne »

Chakra's

Een levend wezen, zoals een mens of dier, bestaat uit energie.
De schakelpunten die deze energie verplaatsen worden chakra's genoemd.
Ze bevinden zich op zeven essentiële plaatsen in je lichaam.
Elke chakra vertegenwoordigt een belangrijk energiecentrum in het lichaam.
Als de chakra's open en ontvankelijk zijn, kan de energie vrij bewegen
en voelen we ons in harmonie met onszelf en onze omgeving.

Blokkades:
Geblokkeerde chakra's kunnen worden geopend, waardoor de energie weer kan gaan stromen.
o.a door chakrameditatie

1. eerste chakra: stuitje - geaard zijn. Hier zetelt ons basisinstinct, het overleven. Het element is aarde. Als je basischakra in balans is, voel je je zelfverzekerd en gezond en ben je gelukkig met je lichaam en je seksualiteit.

2. tweede chakra: heiligbeen - creativiteit en lust. Dit is de zetel van genot, seksualiteit en smaak, maar ook van onze emoties. Het element is water. Een uitgebalanceerd sacraal chakra wordt gekenmerkt door fysieke vloeiendheid en sierlijkheid.

3. derde chakra: maag - eigenwaarde Ook wel zonnevlecht genoemd. Dit is het chakra van de geest en ook van het spijsverteringsstelsel. het element is vuur. Wanneer je solar plexus-chakra in balans is, ben je scherpzinnig, moedig en assertief.

4. vierde chakra: hart - liefde Dit is de verbinding tussen het persoonlijke en fysieke en het spirituele en universele. Het element is lucht. Als dit chakra in balans is, heb je energie en kracht om je dromen waar te maken en om onvoorwaardelijke liefde te geven.

5. vijfde chakra: keel - communicatie. Dit is verantwoordelijk voor je innerlijke stem en je communicatie. Het element is ether. Een uitgebalanceerd keelchakra geeft een heldere kijk op wat je wilt in het leven.

6. zesde chakra: voorhoofd - intuïtie. Het derde-oogchakra. Dit wordt geassocieerd met de hersenen en kijkt in de richting van het spirituele. Het element is licht. Als dit chakra in balans is, kun je helder denken en logisch redeneren. Het streeft naar innerlijke harmonie.

7. zevende chakra: kruin - geluk en zin. Het kroonchakra. Dit vertegenwoordigt de kennis van je ware weg en het overgeven aan het universum. Het element is gedachte. Als het kroonchakra in balans is, ervaar je rust en voldoening.

Test je chakra's:
http://www.eclecticenergies.com/nederla ... ratest.php
Post Reply