Homeopathie (Echinacea)

Acupunctuur, homeopathie, iriscopie, aromatherapie, yoga, e.d.

Moderators: Anne, renhoek

Post Reply
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Homeopathie (Echinacea)

Post by Anne » Sun, 15 07 2007, 12:02

Op maandag 2 juli 2007 stond er een klein artikel in het AD over het homeopatische middel echinacea.
In dat artikel wordt een Amerikaans onderzoek aangehaald waaruit blijkt dat gebruik van dit geneesmiddel de kans op het oplopen van verkoudheid voor 58% kan verminderen! Bovendien duurt de verkoudheid één tot vier dagen korter. Experts geloven dat echinacea (waarin negen Noord-Amerikaanse planten en de ook in Nederland geteelde Rode Zonnehoed) het immuumsysteem versterken.
Tot zover het bericht.

Hoe waardevol dit bericht is blijkt uit het feit dat het in juli 2007 wordt gepubliceerd in The Lancet Infectious Diseases. Dit is een zeer gerenomeerd medisch tijdschrift. Door dit soort publicaties krijgt de homeopathie een medische opwaardering.
Homeopathie wordt door veel mensen nog gezien als flauwekul. Voor sommige mensen is alleen al het woord noemen een foute uitspraak, en er wordt je duidelijk gemaakt dat je verkeerd bezig bent. Als er meer onderzoeken komen als dit, die goed bevonden worden om in een blad als de Lancet te worden geplaatst, gaan we de goede kant op.

Gaat het tij keren? en wordt het in de toekomst mogelijk dat de verschillende manieren van helen, zowel op fysieke als de geestelijke gebied, samensmelten? Zal de mens als een eenheid worden gezien en niet bestaan uitverschillende onderdelen die apart moeten worden bekeken en behandeld? Ik ben er zeker van dat dit de toekomst is; dat het niet anders kan. Laten we hopen dat dit bericht in de Lancet de deur op een kier zet bij de mensen die homeopathie afdoen als boerenbedrog. Denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.

Anne


Een aanvullend bericht: Het Nieuwe Stadsblad (Schiedam), d.d. 25 juli 2007
"In één van de onderzochte studies is het effect van Echinacea in combinatie met vitamine C onderzocht. Deze combinatie zorgde zelfs voor een verminderde kans op verkoudheid van 86%".
Vragen of meer info? Bel dan met de A.Vogel gezondheidslijn op 0800-8643546 (gratis, tijdens kantooruren) of stuur een e-mail naar info@avogel.nl

User avatar
Jeannet
Posts: 3
Joined: Sat, 04 08 2007, 16:18
Location: Spijkenisse
Contact:

Post by Jeannet » Sun, 05 08 2007, 09:09

Er is nog iets op de markt wat zelfs griep verbant. Het heet Oscillococcinum en is een homeopatisch middel waarvan gesteld wordt dat ze de symptomen van griep verlicht. Gezien het feit dat het eindproduct een zeer verdunde oplossing is er geen wetenschappelijke grondslag voor deze bewering. Het wordt dan ook verkocht als middel tegen de 'état gripeaux', de grieperige staat.

Het is echt een wondermiddel. Het pakje bevat 6 buisjes met korreltjes en als je griep voelt aankomen, of er heerst een epidemie dan neem je die dag 2 buisjes en je voelt het zo weer weg trekken.

Omdat er nooit proeven mee gedaan zijn wordt het ook niet door de huisarts voorgeschreven. Maar in de apotheek en bij de drogist is het vrij verkrijgbaar.
kom ook op hyves http://zaafira.hyves.nl/

User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Re: Homeopathie (Echinacea)

Post by Anne » Fri, 04 12 2009, 12:02

Resultaten onderzoek remming Echinacea bij Mexicaanse griep positief

Een internationale groep onderzoekers heeft via reageerbuis onderzoek aangetoond dat het gebruik van Echinacea purpurea een remmende werking heeft tegen griepvirussen, waaronder het Mexicaanse griepvirus (H1N1). Bij herhaalde behandelingen van het influenzavirus was het middel nog net zo effectief en werd het virus dus niet resistent. Men maakte bij het onderzoek gebruik van MOENCH (Echinaforce®, A. Vogel Biohorma BV).

De behaalde resultaten van een vitro-onderzoek (reageerbuis) geeft helaas geen direct 1 op 1 beeld hoe de resultaten in het menselijk lichaam zullen zijn. Het is daarom belangrijk om nader onderzoek te doen. Men is wel van mening dat Echinaforce®, als standaard preparaat, een nuttige, gemakkelijk verkrijgbare, goedkope en bovendien klinisch relevante aanvulling is op de standaardmaatregelen voor griepbestrijding.
Biohorma, 24-11-2009

Post Reply