Wat is magnetiseren

Acupunctuur, homeopathie, iriscopie, aromatherapie, yoga, e.d.

Moderators: Anne, renhoek

Post Reply
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Wat is magnetiseren

Post by Anne » Fri, 14 09 2007, 21:47

Wat is magnetiseren

Het begrip magnetiseren in de huidige westerse wereld hebben we te danken aan de Oosterijkse dr. Anton Mesmer (1734-1815), hoewel het al meer dan duizend jaar voor Christus in gebruik was o.a. bij de Egyptenaren.
Mesmer ging ervan uit dat paranormaal (naast het gewone) genezen te maken heeft met de tot nu toe onverklaarbare krachten in de mens zelf.

Zijn ideeën zijn:
-Er bestaat overal in het Universum een zeer fijne, alles verbindende kracht, een materie van onvergelijkbare fijnheid. Mesmer noemt deze stof "fluïdium".
- Ieder mens, dier of plant, kortom alles wat leeft, heeft zo'n energieveld om zich heen, ofwel een "aura".
- Ziekte is het gevolg van een onevenwichtige verdeling van deze energiekracht in het lichaam van de mens.
- De "genezer" (magnetiseur) kan de ziekte, door kosmische kracht aan te trekken en deze in het lichaam van de ziekte door te geven, door bijvoorbeeld handoplegging, verbeteren of geheel genezen.

Wanneer een blokkade langer aanhoudt kan die op een gegeven moment vast gaan zitten in het energieveld van de aura, met als gevolg dat men ziek wordt.

Met magnetiseren maakt de mens dus gebruik van de om zich heen hangende energie. Deze wordt gericht gebruikt daar waar het lichaam het nodig heeft. Op deze manier activeert men het zelfhelend vermogen van het lichaam, er wordt energie gestuurd naar die delen in het lichaam die een tekort hebben of waar, door een blokkade, geen -of weinig energie- doorstroomt. Eén of meerdere blokkades kunnen zo worden verwijderd.


Magnetiseren is dus een vorm van energie-overdracht of doorgeven.
Energie-overdracht waarbij de magnetiseur als medium wordt gebruikt door de geestelijke wereld. Deze wijze van genezing d.m.v. magnetiseren gaat heel diep. De overgedragen energie wordt meteen aangevuld. De magnetiseur is als het ware een doorgeefluik, een kanaal.

Magnetiseren is zo oud als de mensheid en een natuurlijk reactie op pijn en ongemak. Intuïtief strijkt de mens over een pijnlijke plek. Kijk eens aandachtig naar een moeder of toegewijde vader die een kind troost dat pijn heeft. Liefdevol wordt over de pijnlijke plek gestreken en aan de reactie van het kind kan men zien of het helpt. Ook in de dierenwereld zien wij dat dieren elkaar aanraken, langs elkaar heen strijken, elkaar likken e.d. De mens wordt in normale situaties graag aangeraakt. Kinderen die weinig worden geknuffeld ontwikkelen zich slechter.
Zelfs iemand de "hand drukken", bijvoorbeeld bij een begrafenis, heeft een helende werking wanneer die vanuit het hart komt. Ook dan is er een overdragen van energie aan de nabestaande.

Hoe kan een magnetiseur te werk gaan.
Na een kennismakingsgesprek zal de magnetiseur achter de cliënt gaan staan en beide handen op de schouders leggen. Hierbij stelt hij zich in op de cliënt en neemt als het ware de persoonlijke toestand over. Hij kan in zijn lichaam de problemen van de cliënt ervaren. Dat stelt hem in staat de juiste behandeling te geven.
Een magnetiseur is ook een medium, waardoor hij vaak kan aangeven waardoor de probleem is ontstaan.
Daarna legt hij beide handen op het hoofd, laat ze daar even rusten en begint van voor naar achteren, over en langs het hoofd te strijken (vroeger werden magnetiseurs "strijkers" genoemd) . Tussen door slaat hij zijn handen af, (alsof hij water van zijn handen slaat) om de negatieve energie die hij weghaald van de cliënt, van zijn handen te verwijderen. Daarna gaan zijn handen naar die plaatsen in het lichaam waar blokkades zitten of /en pijn zit, waarna hij ze even laat rusten, tot hij het gevoel heeft dat het genoeg is. Ter afsluiting zal de magnetiseur de cliënt vragen te gaan staan en strijkt deze dan van boven naar beneden af om alle negatieve energie af te voeren. Hierbij kan de cliënt een zwaar gevoel ervaren of wat prikkelingen of een voorbijgaande koude.

Dit is slechts een algemeen verloop van de procedure omdat iedere magnetiseur zijn eigen vorm aan de behandeling geeft.

Het kan zijn dat de magnetiseur u op een plek moet aanraken die u niet prettig vindt; zeker kan dat gelden voor een vrouw, dus geef dit aan voor dat u de behandeling begint, een goede magnetiseur zal daar rekening mee houden en al zelf van te voren dit bespreken of toestemming vragen. Er kan namelijk ook behandeld worden als hij zijn handen enkele centimeters van uw lichaam af houdt.

Wanneer je je laat behandelen kan het zijn dat je enkele malen terug moet komen. Heb je na 5 behandelingen geen merkbaar resultaat, is het verstandig dit je magnetiseur te melden en met de behandeling te stoppen. Het kan voorkomen dat iemand dan wel resultaat heeft bij een andere magnetiseur. Dan hoeft niets te maken te hebben met de kwali tieit van de magnetiseur, maar mogelijk met de energiën van beide partijen. Ook in het gewone dagelijkse leven zijn er mensen waarmee we geen aansluiting hebben, zonder aanwijsbare redenen. Maar konden we even op energie- of zielsniveau met elkaar praten, zouden we weten wat er niet klikt.

Iedereen een goede gezondheid toegewenst.

.

User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Re: Wat is magnetiseren

Post by Anne » Tue, 26 10 2010, 10:11

Als u het artikel van onderstaande link leest,
wat gaan over over magnetisme, dan wordt
duidelijker waarom magnetiseren werkt.

Topic Geneeswijzen: Oerkracht, waarom begint gezondheid met magnetisme?
http://harmonia-schiedam.nl/forum/viewt ... f=2&t=1796

Post Reply