Het hart als electromagnetisch veld

Acupunctuur, homeopathie, iriscopie, aromatherapie, yoga, e.d.

Moderators: Anne, renhoek

Post Reply
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Het hart als electromagnetisch veld

Post by Anne » Sun, 14 10 2012, 16:15

Het hart als electromagnetisch veld
Ben je wel eens een bijeenkomst binnengelopen waar de spanning te snijden was? Of dat je voelt dat iedereen op dezelfde golflengte zit? Er zit wetenschap achter deze metaforen. We zenden continue onze mentale-emotionele-gedragsstatus uit. Zo werkt dat. Het hart is de meest krachtige generator van elektromagnetische energie in het menselijk lichaam; het is het grootste ritmische elektromagnetische veld van alle organen in het lichaam, ongeveer 60 keer groter in omvang (amplitude) en 5000 keer sterker dan de elektrische activiteit die de hersenen genereren. En, het veld van het hart kan ruim een meter buiten het lichaam worden waargenomen, in alle richtingen. Onderzoekers van het HeartMath Instituut toonden aan dat dit veld verandert in verschillende staten van emotioneel welzijn en dat het informatie uitzendt dat anderen kunnen waarnemen. Dat brengt ons terug bij al die metaforen: we leven letterlijk in elkaars elektromagnetische veld. En hoe we dat veld vullen, heeft directe invloed op ons vermogen uit te zenden en te ontvangen van de werkelijke betekenis, ongeacht de woorden die we gebruiken of horen. Met andere woorden, als het hart op een lijn met de intentie is zijn we meer authentiek en meer betrokken. We stemmen af. We verbinden.

Het intelligente hart
Als we zeggen dat iemand intelligent is bedoelen we zijn/haar intellectuele vermogens, oftewel hersenkwaliteit en niet het hart. Maar onderzoek heft aangetoond dat het hart slim is. De hersenen in het hoofd volgen plichtsgetrouw de berichten die vanuit een ander brein worden verzonden, “de hersenen van het hart”. Het hart is niet slechts een pulserende massa spieren, het is een zeer gevoelig instrument dat belangrijke informatie langs 4 verschillende wegen met de hersenen communiceert.

Neurologisch: met elke hartslag wordt er een stoot neurale energie naar de hersenen gestuurd. Het brein van het hart ontvangt hormonale gegevens, hartslag en bloeddruk gegevens, vertaalt deze in neurologische impulsen en stuurt deze informatie naar de hersenen in het hoofd via de vagus zenuw en de zenuwen in de wervelkolom.

Biochemisch: het hart produceert het “balanshormoon” ANF. Dit reguleert bloeddruk, lichaamsvloeistofbalans en elektrolytische homeostasis en het oefent invloed uit op de bloedvaten, nieren, adrenal glands en regulerende zones van de hersenen. ANF verhindert ook het vrijkomen van stresshormonen en speelt een positieve rol in het immuunsysteem.

Biofysisch: met elke slag genereert het hart een krachtige drukgolf die snel door de aderen loopt, veel sneller dan de bloedstroom. Deze golven veroorzaken wat wij kunnen voelen als onze pols.

Energetisch: het hart produceert een magnetische veld dat ongeveer 5000 maal sterker is dan het veld door de hersenen geproduceerd. Zijn kracht beïnvloed elk deel van ons lichaam en straalt zelfs buiten ons lichaam uit.

Het resultaat van dit alles is dat ons hart de rest van ons lichaam beïnvloedt. Je hebt geen keus.
En onze emoties en gevoelens beïnvloeden ons hart.
Hierin heb je wel een keus.

Door bewust te veranderen naar een positief emotionele staat kun je de informatie die je hart naar je hersenen stuurt beïnvloeden op manieren die goed voor je zijn. Dat is gezond, het is slim en het is snel.

Bron: http://www.yogametjehart.nl/0000009de30 ... index.html

Post Reply