Babymassage werkt!

Acupunctuur, homeopathie, iriscopie, aromatherapie, yoga, e.d.

Moderators: Anne, renhoek

Post Reply
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Babymassage werkt!

Post by Anne » Tue, 09 12 2008, 12:07

Wederom bewijs: babymassage werkt!


Babymassage: de leden van de Vereniging tegen de Kwakzalverij vonden het te gek voor woorden. Dr Ines von Rosenstiel moest meteen geroyeerd worden als lid, omdat ze babymassage ondersteunde in het Slotervaart ziekenhuis. Schande, wat een kwakzalverij. Nou lieve collega's van de VtdK, wordt eens wat milder in uw oordeel, want deze week is er wederom een studie afgesloten waaruit blijkt dat babymassage positieve effecten heeft. Op 20 november 2008 meldden onderzoekers in het Tijdschrift 'American Journal for Perinatology' dat Vimala massage bij te vroeg geboren kindjes niet alleen sneller het gewicht deed toenemen, maar de babyjes konden ook sneller uit het ziekenhuis ontslagen worden. Dr Renckens, u als vrouwenarts en voorzitter van de VtdK zal toch wel begrijpen hoe belangrijk dat is, aangezien hij ook regelmatig te vroeg geboren kindjes op de wereld helpt te komen!

De studie werd bij 60 kindjes gedaan, de ene helft kreeg gewone zorg, en de andere helft werd daarbij gemasseerd. De resultaten waren dus duidelijk meetbaar: eerder ontslag uit het ziekenhuis (dus kostenbesparing) en sneller aankomen in gewicht.

Dr von Rosenstiel mag nu toch echt wel weer lid worden, want dit is de tweede gerandomiseerde studie uit 2008 die bewijst dat babymassage werkt!

Trouwens, al veel eerder was er sprake van kosteneffectiviteit van babymassage, al in 2003...En kindjes die bepaalde medische problemen hadden, daarvoor bleek zelfs in 1993 babymassage zinvol.

Dr Renckens, als je een beetje in dit onderwerp duikt, vind je steeds meer evidence...

http://www.iocob.nl/2008/11/wederom_bew ... sage_werkt_/

Post Reply