Moeder wekt prematuur zoontje weer tot leven

Acupunctuur, homeopathie, iriscopie, aromatherapie, yoga, e.d.

Moderators: Anne, renhoek

Post Reply
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Moeder wekt prematuur zoontje weer tot leven

Post by Anne » Thu, 07 10 2010, 22:07

Moeder wekt prematuur zoontje weer tot leven dankzij knuffels

Een Australische 'mirakelmoeder' heeft op tv voor het eerst gesproken hoe ze haar prematuur geboren baby weer tot leven heeft gebracht. In maart van dit jaar beviel Katie veel te vroeg, al na 27 weken, van de tweeling Jamie en Emily. Het meisje overleefde maar na een strijd van twintig minuten gaf Jamie het op.
De baby, die nog geen kilo woog, werd door de dokters opgegeven omdat hij niet kon ademen. Ze gaven hem terug aan de ouders die een laatste moment met hem konden doorbrengen om afscheid te nemen, maar dat was buiten Kate en Dave gerekend. De ouders fluisterden de baby twee uur lang woordjes in het oor, streelden hem en Kate legde hem dicht tegen haar borst. En het mirakel geschiedde: nadat Jamie enkele druppels melk van de vinger van Kate in zich nam, begon hij zelfstandig te ademen.

Kangaroo touch
Kate wil nu de 'skin-on-skin' techniek (of de 'kangaroo touch', zoals die bekend is in Australië) meer onder de aandacht brengen en deed haar verhaal uit de doeken in de Australische tv-show 'Today Tonight'. "Net na de geboorte vroeg de dokter me of we al een naam gekozen hadden voor onze zoon. 'Jamie', zei ik, waarop hij me vertelde -met mijn zoontje al in lakens gewikkeld- dat Jamie het niet gehaald heeft. Een mokerslag. Toen ik Jamie dicht tegen mij hield, was hij totaal energieloos. Zijn armpjes en beentjes hingen gewoon naar beneden."

Reflex
"Ik bleef hem gewoon heel dicht tegen mij houden, waarna hij al een eerste keer naar adem hapte en zijn ogen opende. Bewegen deed hij nog niet, maar we vertelden hem dat zijn naam Jamie is, dat hij een tweelingzus heeft en wat we allemaal met hem samen willen doen in dit leven. Dat hij af en toe naar adem hapte, was volgens de dokters gewoon een reflex. Maar Jamie begon meer en meer naar adem te snakken en deed hij zijn ogen helemaal open. Toen hij ook nog eens zijn hoofdje bewoog en naar mijn vinger graaide, wist ik zeker dat hij leefde.

Ongeloof bij dokter
Ik wou dat de dokters er nog eens naar kwamen kijken, maar ze stuurden gewoon een verpleegster met de boodschap dat het niet mogelijk was hij nog zou leven en dat het louter om die natuurlijke reflexen ging. Maar ik bleef er samen met Dave in geloven en wanneer hij nog meer melk van mijn vinger in hem nam, begon Jamie regelmatig te ademen. Toen de dokter uiteindelijk terug kwam en de borststreek van Jamie controleerde met een stetoscoop, bleef hij met zijn hoofd schudden en zeggen dat hij het niet kon geloven." De dokter weigerde een interview voor de tv-show. (odbs)
26/08/10 15u41 Bron: HLN.be

Post Reply