Zelfbewegende grafsteen

Korte notities, aanreikingen, nieuwtjes

Moderators: Anne, renhoek

Post Reply
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Zelfbewegende grafsteen

Post by Anne » Tue, 07 07 2009, 08:51

ANP schreef:
Zelfbewegende grafsteen blijft raadsel

LEEUWARDEN - Het onderzoek naar de zelfbewegende grafsteen bij de kerk in Aalsum (Friesland) heeft geen verklaring opgeleverd. Beelden van de steen die uit zichzelf beweegt, werden in februari aan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gegeven. „Maar het NFI weet ook niet wat de oorzaak is”, aldus een woordvoerder van de politie Friesland.

De politie stelde in februari een onderzoek in, nadat de koster van de kerk vier keer aangifte had gedaan van grafschennis. De politie hing een camera op om de daders te kunnen achterhalen. Op de beelden van de camera bleek de grafdeksel, die 450 kilo weegt, binnen een aantal seconden een meter te verschuiven.

„We gooien het onderzoek nu in de kast. Misschien zijn het toch gewoon de weersomstandigheden geweest, zegt de politie”.

Bron: Parool.nl - 7 juli 2009.
=====================================================================

Dit stond op:
hoax.blog.nl

Terwijl CSI Fryslan met een team van 22 specialisten, na twee dagen doelloos onderzoek op dit moment al ruim aan de vrijdagmiddagborrel zitten, hebben de Belgen het mysterie van het bewegende graf in Aalsum al lang opgelost.

Sterker nog, uit zichzelf lopende grafzerken komen bij onze zuiderburen vaker voor.

Grafzerken VVDB uit Borsbeek er een treffende oplossing voor: “Dit bizarre fenomeen wordt uitgelokt als er vocht kruipt tussen de dekplaat en het kader waarop die dekplaat rust. Als dat vocht bevriest en daarna bij opwarming smelt, kan de dekplaat aan het glijden gaan. Hoe zwaarder en gladder de steen, hoe beter hij glijdt. Wij lossen het op door die steen ruw te maken en met wat cement terug te plaatsen.”

Een slim staaltje onderzoeksjournalistiek van het Belang van Limburg. En het rechercheteam in Friesland, dat gaat gewoon eerst weekend vieren en laat ons het hele weekend wachten op de uitslag van dit mysterie.

En zo kan die dan wel weer?
Of kunnen we nog meer verwachten.

Veel plezier,
Anne

Post Reply