De atheïst en de beer

Korte notities, aanreikingen, nieuwtjes

Moderators: Anne, renhoek

Post Reply
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

De atheïst en de beer

Post by Anne » Wed, 13 05 2009, 09:42

Een atheist loopt door een mooi bos en denkt bij zichzelf:
"Wat een mooie bomen!"
"Wat een mooie rivier!"
"Wat een mooie dieren!"

Terwijl hij langs de rivier loopt, hoort hij geritsel in de bosjes. Hij kijkt om en ziet een hele grote grizzly beer op hem afkomen. De atheïst rent zo vlug als hij kan het pad af. Hij kijkt over zijn schouder en ziet dat de beer hem langzaam inhaalt. Dan struikelt hij over een stronk en valt op de grond. Voordat hij overeind kan komen staat de beer plotseling over hem heen, met zijn zware klauwen opgeheven om toe te slaan.

Op dat moment schreeuwt de atheist het uit en zegt: "O mijn God".

De tijd stopt. De beer verstijft. De geluiden in het bos verstommen. En een fel wit licht schijnt vanuit de hemel op de man en een stem klinkt vanuit het licht: "Jij gelooft niet dat ik besta en je vertelt anderen dat ik niet besta. Je zegt ook dat de schepping een kosmisch ongelukje is. Wil jij dan werkelijk dat ik je uit deze benarde positie bevrijd? Kan ik er dan nu van op aan dat je een gelovige bent geworden?"

De atheïst kijkt in het licht en zegt: "Ik ben weliswaar een betalend lid bij de Rainbow Dimensions Spirituele Ontmoetingsplaats (lachend), maar het zou erg hypocriet van mij zijn om nu te beweren dat ik ineens een Christen ben geworden. Kunt U misschien van de beer een barmhartige Christen maken?"

"Oké, prima, zo zal het zijn" zegt de stem.

Het licht dooft. Het bos komt weer tot leven. De beer zet zijn poot neer en buigt zijn hoofd eerbiedig en zegt: "Heer, zegen deze spijs, amen!"

Post Reply