Exorcist: Duivel zit achter financiële crisis

Korte notities, aanreikingen, nieuwtjes

Moderators: Anne, renhoek

Post Reply
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Exorcist: Duivel zit achter financiële crisis

Post by Anne » Mon, 05 01 2009, 09:47

Exorcist: Duivel zit achter financiële crisis
print rss Opmerkelijk - door Redactie op 04-01-2009 @ 23:20
Opmerkelijk Satan zit achter de financiële crisis en de recessie in de wereld. Hij fluistert de beslissers op de financiële markten verkeerde beslissingen in om tweedracht en verwarring te zaaien.

Dit zegt de prominente Italiaanse priester Gabriele Amorth, zo meldde persbureau ANSA vandaag. Amorth (83) is officieel exorcist van het bisdom Rome en oprichter en erevoorzitter van de Internationale Vereniging van Exorcisten.

"Als het komt tot verdeeldheid, verwarring, crisis, is de Grote Verleider altijd aanwezig", aldus Amorth. "Hij lacht in zijn vuistje." De verwijdering en ruzie tussen mensen die door de financiële crisis ontstaan, zijn "precies wat Satan wil".
Bron: ANP via Fok.nl
De duivel???

Heerlijk toch wanneer je het onverantwoordelijk gedrag van mensen kan doorschuiven naar de duivel. Je hebt op die manier altijd een schuldige bij de hand en daarmee kan je zelf doen en laten wat je wilt.
Val je door de mand door fout of dom gedrag dan is er de duivel.
Zo zijn er door de eeuwen heen tot nu altijd gelovigen geweest die door de "duivel" werden verleid. Ik herinner me nog een uitzending op de Amerikaanse televisie waar in een geestelijk leider die televisie-kerkdiensten leidde, huilend vertellen dat hij overspel had gepleegd omdat hij zo beïnvloed door de duivel was. De duivel??
Zou de leeftijd van deze exorcist van invloed kunnen zijn of misschien de duivel voor deze uitspraak?

Post Reply