Hallo schatje, wat is je bloedgroep?

Korte notities, aanreikingen, nieuwtjes

Moderators: Anne, renhoek

Post Reply
User avatar
Anne
Posts: 562
Joined: Wed, 11 07 2007, 18:53

Hallo schatje, wat is je bloedgroep?

Post by Anne » Fri, 05 12 2008, 09:18

In Japan zijn er tijdschriften en relatieboeken over de bloedgroeprelatie.
Misschien interessant om ook eens te kijken of het hier zou kunnen kloppen?Hé schatje, wat is je bloedgroep?
zondag, oktober 12th, 2008

Llou de palingboer (vzmh)

Mensen zoeken houvast.
Vandaar de populariteit van Jezus (vzmh), Mohammed (vzmh), Lou de Palingboer (vzmh), Jomanda, Dominique Weesie en Wouter Bos. Stuk voor stuk personen die voor het werkelijke leven irrelevant zijn, maar waar gewone mensen zich graag aan vastklampen.
Ook het weinig religieuze Japan - zou het daarom zo’n geweldig land zijn? - heeft zoiets: de bloedgroep. Die is bepalend voor je karakter, zeggen Japanse wetenschappers. Heb je O, dan ben je strijdlustig. En een A is betrouwbaar en punctueel.
“Hé schatje, wat is je bloedgroep?”, mag een wonderlijke vraag zijn in het Westen, in Japan is het een doodnormale manier om met elkaar in contact te komen. Van het antwoord kan veel afhangen. Veel Japanners zijn ervan overtuigd dat de bloedgroep, ofwel ketsueki-gata, bepalend is voor van alles. De meeste Japanse vrouwen kennen de bloedgroep van familieleden, vrienden en buren.
O’s zijn zelfverzekerd, extravert en gepassioneerd. Ze doen het goed als bankiers en sporters. Mensen met A zijn zeer gewild bij boekhoudkantoren omdat ze punctueel en evenwichtig zijn. Mensen met B daarentegen staan bekend als dominant en doelgericht, echte doeners dus. Daarom zijn ze zeer geschikt voor de marketing en verkoop. AB wordt geassocieerd met ondernemende, creatieve persoonlijkheden die goed kunnen samenwerken.

Posted in Japan, Lijstjes, Kwakzalverij, Religie, Life | 8 Comments »

Post Reply